Energielabel voor uw woning

Energielabel voor uw woning
Energielabel-new

Woningeigenaren die hun woning willen verkopen of verhuren zijn wettelijk verplicht een energielabel voor te leggen aan de koper of huurder van de woning. Dit energielabel moet door een gecertificeerd adviseur worden opgesteld en afgegeven. Een energielabel is 10 jaar geldig.

Een energielabel is voor woningeigenaren een stimulans om met het energieverbruik van de woning aan de slag te gaan en energiebesparende maatregelen uit te voeren aan hun woning.

Een energielabel geeft in klassen G tot en met A aan hoe energiezuinig uw woning is. We denken dan aan de isolatie, de beglazing en de installaties in uw woning. Energiezuinige woningen hebben een label A, de minst energiezuinige woningen krijgen een label G toegekend.

Op de achterzijde van het energielabel worden energiebesparende maatregelen benoemd die u zou kunnen treffen. Immers, met een energiezuinige woning verhoogt u uw wooncomfort, leeft u gezonder en bespaart u op de energiekosten. Het energielabel zal ook van invloed zijn op het bepalen van de verkoopprijs van uw woning.